• Kezdőlap
  • A Férfi galléros póló története

A Férfi galléros póló története

2018.11.30. 

A ruhadarabot a 18. század közepétől lovaspóló játékoknál használták, mivel ez jelentősen nagyobb szabadságot adott a mozgásban, a játék során. A pólóing végleges ma ismert formáját azonban, René Lacoste teniszjátékos alkotta meg, aki jóval alkalmasabbnak találta a játékhoz, mint az előtte használatos darabokat. 1926-ban jelent meg először pólóingben a pályán, azonban az 1950-es évektől terjedt el igazán a férfi galléros póló, mind sportviseletben mind hétköznapi viseletben.

A póló jellemzően pamutból készül, és klasszikus színe a fehér, azonban elérhető számos színes és mintás kivitelben is, egyes darabok pedig zsebbel vannak kiegészítve. A póló modern szabása szűkebb, erőteljesebben követi a testvonalakat, és kiemeli a mellkast. Napjainkban igazán divatos viselet, ami nem hiányozhat egyetlen férfi ruhatárából sem.

 A férfi galléros póló kiválasztásánál rendkívül fontos a szín, lévén az egyszínű darabok, vastagabb csíkkal, esetleg mintás gallérral, sokkal inkább beilleszthetők a hétköznapi casual ruhatárba, mint a nagy feliratos, márkázott társaik. Az egyszínű darabok könnyedén kombinálhatók a többi ruhadarabbal, akár zakóval is. 

Outlet


Kedves Partnerünk!


A januári leltárt követően rengeteg tétel került fel az


OUTLET


termékek közé. Ezek teljes értékű termékek, amik

át nem vett rendelésekből illetve kicserélt méretekből maradtak itt.

Gyere és válogass még hihetetlenebb árakon!