• Kezdőlap
  • A Férfi galléros póló története

A Férfi galléros póló története

2018.11.30. 

A ruhadarabot a 18. század közepétől lovaspóló játékoknál használták, mivel ez jelentősen nagyobb szabadságot adott a mozgásban, a játék során. A pólóing végleges ma ismert formáját azonban, René Lacoste teniszjátékos alkotta meg, aki jóval alkalmasabbnak találta a játékhoz, mint az előtte használatos darabokat. 1926-ban jelent meg először pólóingben a pályán, azonban az 1950-es évektől terjedt el igazán a férfi galléros póló, mind sportviseletben mind hétköznapi viseletben.

A póló jellemzően pamutból készül, és klasszikus színe a fehér, azonban elérhető számos színes és mintás kivitelben is, egyes darabok pedig zsebbel vannak kiegészítve. A póló modern szabása szűkebb, erőteljesebben követi a testvonalakat, és kiemeli a mellkast. Napjainkban igazán divatos viselet, ami nem hiányozhat egyetlen férfi ruhatárából sem.

 A férfi galléros póló kiválasztásánál rendkívül fontos a szín, lévén az egyszínű darabok, vastagabb csíkkal, esetleg mintás gallérral, sokkal inkább beilleszthetők a hétköznapi casual ruhatárba, mint a nagy feliratos, márkázott társaik. Az egyszínű darabok könnyedén kombinálhatók a többi ruhadarabbal, akár zakóval is. 

Szállítási torlódás

  1. Kedves Vásárlóink!

2022.07.01-től a termékeink ára
sajnos a kialakult ellátási és financiális
helyzetre tekintettel ismét emelkedik.

A 2022.06.30. Délig leadott rendeléseket tudjuk
a mostani áron, a raktár készlet erejéig biztosítani.

Az elmúlt időszakban tapasztalható nemzetközi
események, sajnos itt is éreztetik hatásukat.
Megértésüket ezúton is kérjük és köszönjük.


  1. A póló igények a jó idő beköszöntével
  2. erősen megemelkedtek.

Ennek következtében a korábban megszokott
24-48 órás szállítási idők csúszhatnak.

  1. Szíves elnézésüket kérjük.